VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo18/01/2020

BOGOJAVLJENSKOM LITIJOM U ZNAK PODRŠKE SRBIMA U CRNOJ GORI

 

PRIJEDOR, 18. JANUARA /SRNA/ - Podrška Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori u borbi protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti sutra će biti pružena u Prijedoru u okviru bogojavljenske litije.

 

Protojerej stavrofor Mladen Majkić poručio je nakon bogosluženja u Crkvi Svete Trojice da svi koji sutra budu plivali za Časni krst i oni budu gledali ne smiju da taj događaj shvate kao manifestaciju koja se dešava radi zabave.

Nakon večerašnjeg bogosluženja, 44 plivača potpisala su izjavu da će u plivanju za Časni krst učestvovati na svoju odgovornost, nakon čega su primili blagoslov i prigodne promotivne poklone od gradonačelika Prijedora Milenka Đakovića, koji je prisustvovao večerašnjem bogosluženju.

Sveštenik Majkić je najavio da će "Bogojavljenske svečanosti" započeti liturgijom u 9.00 časova u Crkvi Svete Trojice, a bogojavljenska litija krenuće u 11.00 časova gradskim ulicama do obale rijeke Sane kod gradskog mosta.

"Mi ćemo sutra, u sklopu bogojavljenske litije, dati mirnu i dostojanstvenu podršku našoj svetoj crkvi u Crnoj Gori i našoj braći koja su tamo u svojim brigama i nevoljama", rekao je Majkić.

Među plivačima su i petostruki pobjednik Danijel Drljača, zatim prošlogodišnji pobjednik Stefan Paunović, kao i majka i kćerka Milena i Nevena Rončević koje su plivale i prošle godine.