VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet19/01/2020

SPRIJEČEN POKUŠAJ BIJEGA IZ ZATVORA

 

HAG, 19. JANUARA /SRNA/ - Holandska policija uhapsila je danas četiri osobe osumnjičene da su pokušale da pomognu jednom zatvoreniku da pobjegne iz dobro čuvanog zatvora.

 

Četvorica osumnjičenih uhapšeni su nakon intezivne potrage u kojoj su učestvovali detektivi, granična policija, kao i njemačka policija uz pomoć helikoptera.

Osumnjičeni su uhapšeni nakon neuspjelog organizovanja bijega iz zatvora u mjestu Zutfen, oko 112 kilometara zapadno od Amsterdama, saopštila je policija.

U tom pokušaju zapaljeno je dostavno vozilo. O vozilu koje se zapalilo na parkingu zatvora policija je obaviještena danas oko 10.50 časova.

"Čini se da se radi o pokušaju bijega iz zatvora. Nekoliko lica pokušalo je da pobjegne, ali je policija to osujetila", saopštila je policija, te napomenula da se trenutno istražuje umiješanost osumnjičenih.

Holandski tabloid "De telegraf" objavio je da je organizovan bijeg više članova takozvane "Mokro-mafije", odnosno grupe bandi iz Amsterdama.

Muškarac identifikovan kao Omar L. trenutno služi doživotnu robiju zbog umiješanosti u dva ubistva i tri pokušaja ubistva, piše list.

Radi se bandama čiji su članovi pretežno marokanskog porijekla ili sa Antila i djeluju mahom u Amsterdamu gdje se međusobno bore oko unosnog tržišta droge, posebno kokaina. U njihovim sukobima posljednjih godina ubijeno je najmanje 20 ljudi.