VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura25/01/2020

PROMOCIJA KNjIGE O BLAŽENOPOČIVŠEM PATRIJARHU PAVLU

 

PRIJEDOR, 25. JANUARA /SRNA/ - Knjiga novosadskog novinara Đorđa Randelja "Patrijarh Pavle - svetac kojeg smo poznavali" biće promovisana večeras u Prijedoru, povodom predstojećeg praznika Svetog Save.

 

Na promociji će, osim autora, govoriti jerej Ratko Hrvaćanin iz Prijedora i Predrag Maravić iz izdavačke kuće "Prometej" iz Novog Sada, najavljeno je iz prijedorskog Pozorišta.

Ova knjiga, napisana poslije smrti 44. patrijarha na tronu Svetog Save, govori o vrijednostima za koje se zalagao jedan od svjetlijih primjera u novijoj srpskoj istoriji.

"Namjera ove knjižice je da srpski narod krene u dalje traganje o tome koga je to u ličnosti patrijarha Pavla imao za duhovnog vođu u najtežih četvrt veka svoje moderne istorije", naveo je Randelj.

Knjiga je doživjela četiri izdanja i nedavno je, prema zapovijesti Njegove svetosti patrijarha Irineja, prevedena i na engleski jezik, a izašla je i u izdanju Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

Knjiga "Patrijarh Pavle - svetac kojeg smo poznavali" dostupna je u svim crkvama i eparhijama Srpske pravoslavne crkve, od Njemačke i Austrije do Amerike, Kanade i Australije.

Đorđe Randelj jedan je od uglednijih novinara, publicista i književnika. Autor je više od 20 knjiga.

Promocija će biti održana u Pozorištu u 19.00 časova, a organizatori su Gradska uprava i teatar.