VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo25/01/2020

RATNOM VETERANU MILOŠU PAVLICI SREĐENA KUĆU I OTVOREN LOKAL

 

NOVI SAD, 25. JANUARA /SRNA/ - Ratnom veteranu iz Novog Sada Milošu Pavlici, učesniku čuvene bitke na Košarama 1999. godine, zahvaljujući Gradskoj upravi sređena je kuća, a za ostvarivanje prihoda dobio je i lokal.

 

Pavlica, koji je trajno nesposoban za rad, danas je posjetio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je rekao da je ratnom veteranu sređena kuća u kojoj živi sa roditeljima, kao i lokal koji mogu da koriste ili iznajmljuju da bi ostvarili prihod.

"Obezbeđena mu je i mala kancelarija za udruženje koje je osnovao, a koje će pružati podršku borcima i ratnim veteranima koji se susreću sa raznim problemima posle onoga šta su prošli", naveo je Vučević.

Vučević je zahvalio svim sponzorima koji su pomogli Pavlici da počne sređen život sa svojim roditeljima, te podsjetio da se sa Pavlicom upoznao prije osam mjeseci u Gradskoj kući.

Pavlica je ispričao kako je u jednog emisiji iznio svoju životnu priču i da ga je poslije toga Vučević pozvao u kabinet i odmah počeo da traži rješenje za njega.

"Ja sam borac, u politiku se ne razumem, ali zahvaljujem se građanima i gradonačelniku koji su dali sve od sebe da sredim životni prostor u roditeljskoj kući. Presrećan što sam što su mi pomogli, da rešim svoje probleme", istakao je Pavlica.

On je naveo da je pripadao jedinici koja je imala najviše gubitaka u ratu na Kosmetu, bio je direktan učesnik ratnih vojnih operacija 1998. i 1999. godine, od Podujeva do Peći, a učestvovao je u bici na Košarama.