VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo26/01/2020

SVEČANA DODJELA SVETOSAVSKIH NAGRADA U UTORAK, 28. JANUARA

 

BANjALUKA, 26. JANUARA /SRNA/ - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je da će u utorak, 28. januara, u Banjaluci biti dodijeljene svetostavske nagrade za 24 nastavnika i učitelja koji su ostvarili izuzetne rezultate u prošloj školskoj godini.

 

Trivićeva je izjavila Srni da se Svetosavska nagrada dodjeljuje u obliku povelje i novčane nagrade, te je izrazila uvjerenje da će podstaknuti mnoge učitelje i nastavnike da budu još posvećeniji, inovativniji i kreativniji u svom radu s ciljem razvoja i unapređenja obrazovnog sistema.

"Ovom nagradom željeli smo da ukažemo na prosvjetiteljsku ulogu učitelja i nastavnika koji svoj posao rade uz mnogo ljubavi, strpljenja i razumijevanja", rekla je Trivićeva.

Ona je ukazala na presudnu ulogu nastavnika u radu s djecom, da se izuzetno cijeni njegov uloženi trud i posvećenost, te da je poboljšanje njihovog položaja prioritet resornog ministartva.

"Svaka škola imala je priliku da predloži kandidata za Svetosavsku nagradu, kao i strukovna udruženja, a komisija je izabrala 24 koji su ostvarili izuzetne rezultate u prošloj školskoj godini", rekla je Trivićeva.

Trivićeva je napomenula da je komisija bodovala uspjeh njihovih učenika na takmičenjima, inovativnost i kreativnost u radu nastavnika, primjenu raznovrsnih i savremenih inovativnih metoda i tehnologija u vaspitno-obrazovnom radu i doprinos nastavnika unapređivanju kvaliteta rada ustanove u nastavi i vannastavnim aktivnostima.

Svečana dodjela nagrada biće upriličena u 18.00 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske u organizciji Ministarstva prosvjete i kulture i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.