VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo26/01/2020

MISIJA SVETOG SAVE DA BUDE PUTOKAZ

 

BANjALUKA, 26. JANUARA /SRNA/ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je školsku slavu Svetog Savu čija prosvjetiteljska misija, kako je naveo, treba da bude putokaz i podsjetnik na značaj i važnost obrazovanja, ali i čuvanja srpskog identiteta i tradicije.

 

Višković je izrazio poštovanje prema prosvjetnim radnicima za njihov predan rad u oblasti obrazovanja i vaspitanja, a učenicima je poželio puno uspjeha u sticanju novih znanje kao važnog resursa za bolju budućnost.

"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, svim učenicima, prosvjetnim radnicima i zaposlenima u oblasti prosvjete i obrazovanja, čestitam školsku slavu Svetog Savu", poručio je premijer Višković.

Višković je poručio da se obilježavajući Savindan njeguje sjećanje na prvog srpskog arhiepiskopa, svetitelja i prosvjetitelja i njegova djela koja je ostavio u nasljeđe, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

"Uz uvjerenje da će Vlada Republike Srpske nastaviti da pruža podršku u modernizaciji i unapređenju obrazovnog sistem kako bi buduće generacije imale što kvalitetnije uslove za školovanje, srdačno vas pozdravljam", navodi se u čestitki Viškovića.