VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo28/01/2020

JANKOVIĆ: ODBAČENA ŽALBA NA PRITVOR DARKU GOLIĆU

 

BANjALUKA, 28. JANUARA /SRNA/ - Osnovni sud u Banjaluci odbio je žalbu na odluku o pritvoru ljekaru Darku Goliću, koji je osumnjičen za krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, rekao je Srni njegov advokat Jevto Janković.

 

Janković je rekao da je takvu odluku donijelo Krivično vijeće Osnovnog suda Banjaluka u kojem, kako tvrdi, "jedan čovjek nije smio biti".

Prema njegovim riječima, rješenje je formalno doneseno u tužilaštvu i u sudu, a realno "na trećem mjestu".

"Ovo je pravno neosnovano, neistinito, a više od toga van svakog razuma. Pozivam javnio da svi svjedoci odu sami u tužilaštvo i kažu šta hoće. Prema našim informacijama, reći će istinu, a ta istina nama odgovara. A tu su materijalni dokazi. Da bude još gore, zamislite da pravosudni organi znaju više nego tamo gdje je čovjek radio 35 godina, od čega je 16 bio direktor", kaže Janković.

Janković se žalio na pritvor, smatrajući da nema osnovane sumnje da je Golić počinio djelo, kao ni dokaza da će ometati istragu.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Darko Golić uhapšen je 20. januara zbog sumnje da je počinio obljubu nad tridesetšestogodišnjim muškarcem koji je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru.

Goliću je jednomjesečni pritvor odredio Osnovni sud u Banjaluci zbog bojazni od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.