VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija29/01/2020

GOLUBOVIĆ: ŠTO PRIJE DONIJETI ODLUKU O IZGRADNjI PUTA FOČA-PLUŽINE

 

PODGORICA, 29. JANUARA /SRNA/ - Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović pozvao je danas vlasti BiH i Crne Gore da što prije donesu odluku o izgradnji puta Foča-Plužine, sa graničnim prelazom.

 

"Saobraćajna infrastruktura u velikoj mjeri utiče na rast ekonomskih aktivnosti", naglasio je Golubović u Podgorici, gdje je održan poslovni forum privrednika iz BiH i Crne Gore iz sektora drvoprerade i opremanja objekata.

On je naveo da je cilj susreta, čiji su organizatori Privredna komora Crne Gore i Spoljnotrgovinska komora BiH, uz podršku Evropske mreže preduzetništva, unapređenje i razvoj privredne saradnje dvije zemlje.

Iz Privredne komore Crne Gore saopšteno je da je akcenat na prezentaciji ponude proizvoda i usluga kompanija iz BiH za potrebe opremanja hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta u Crnoj Gori.

Golubović je ukazao na dinamičan razvoj crnogorske ekonomije čemu je velikim dijelom doprinio priliv stranih direktnih investicija iz više od 120 zemalja.

Od 2006. godine BiH je investirala u Crnu Goru 125,7 miliona evra, od čega četvrtinu, 33,3 miliona evra, tokom devet mjeseci prethodne godine.

Bosna i Hercegovina je na 19. mjestu po obimu investicija u Crnu Goru.

Crnu Goru je tokom prošle godine posjetilo 200.000 turista iz BiH koji su ostvarili 1,16 miliona noćenja, pet odsto više nego u 2018.