VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija18/02/2020

USVOJEN PROGRAM ZAJEDNIČKE KOMUNALNE POTROŠNjE

 

ZVORNIK, 18. FEBRUARA /SRNA/ - Skupština grada Zvornika usvojila je danas Program zajedničke komunalne potrošnje za 2020. godinu u kojem su utvrđeni obim i kvalitet obavljanja usluga - čišćenje javnih površina, održavanje, uređivanje i opremanje javnih zelenih i rekreativnih površina, za šta je planirano oko 1.150.000 KM.

 

Programom je obuhvaćeno i održavanje javnih saobraćajnih površina, odvođenje atmosferskih padavina i drugih voda sa javnih površina, javna rasvjeta u naseljenim mjestima i djelatnost zoohigijene.

Za realizaciju Programa zajedničke komunalne potrošnje sredstva će biti obezbijeđena iz gradskog budžeta.

Skupština grada donijela je i Lokalni akcioni plan za djecu za 2020/2022. godinu u kome su definisane aktivnosti i projekti koje je potrebno sprovesti da bi se stvorili uslovi za što kvalitetnije odrastanje, optimalan razvoj i srećno djetinjstvo svakog djeteta na području grada Zvornika.

Gradska skupština usvojila je i odluku o utvrđivanju kriterijuma kategorizacije sportova, sportskih grana, uslova za finansiranje sporta i raspodjelu sredstava sportskim organizacijama grada Zvornika za ovu godinu, te Informaciju o stanju u sportu na području grada u 2019. godini.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović istakao je da su sredstva za finansiranje sporta povećana za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu, te da je to jednoglasno usvojeno.

"To govori da smo svi saglasni da sport u Zvorniku ide uzlaznom linijom i očekujem da će tako biti u ubuduće", rekao je Ivanović i istakao da je ukupan budžet za sportske klubove u ovoj godini 656.000 KM.

Ivanović je napomenuo da su se prošle godine Rukometni klub "Drina" i Ženski fudbalski klub "Drina" plasirali u Premijer ligu BiH što je prvi put u istoriji da Zvornik u jednoj godini ima dva kluba koja se takmiče u najvišem rangu takmičenja, barem što se tiče kolektivnih sportova, te da su za ova dva kluba povećana sredstva u ovoj godini.

Skupština grada usvojila je i Odluku o kupovini poslovnog prostora za potrebe Centra za socijalni rad radi obezbjeđivanja prostora za pružanje usluga licima sa invaliditetom, koji se nalazi u prizemlju zgrade u kojoj je smještena i ova ustanova.

U Informaciji Policijske uprave o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području grada u prošloj godini, stanje bezbjednosti ocijenjeno je kao zadovoljavajuće.

U ovoj informaciji navedeno je da je broj krivičnih djela u poređenju sa istim periodom 2018. godine smanjen, kao i broj krivičnih djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, dok je broj prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, kao i ukupan broj saobraćajnih nezgoda, blago povećan.