VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana20/02/2020

TUBIN: OBEZBIJEDITI DA INSPEKTORI BUDU NEPOTKUPLJIVI

 

BANjALUKA, 20. FEBRUARA /SRNA/ - Predstavnik Konfederacije sindikata Republike Srpske Božo Marić rekao je u Narodnoj skupštini da ta organizacija podržava donošenje novog zakona o inspekcijama Srpske, navodeći da je potrebno objediniti inspekcijski nadzor.

 

On je rekao da je kadrovski i na sve načine potrebno osnažiti Inspektorat kao važan mehanizam vlasti.

Obraćajući se poslanicima Narodne skupštine, Marić je na tom planu ocijenio da je nemoguće da 32 inspektora rada u Srpskoj kontrolišu 260.000 zaposlenih radnika.

Poslanik SDS-a Milan Tubin rekao je da cilj inspektora, prilikom kontrole, ne smije biti zatvaranje određenog objekta, već da se pomogne njegovim vlasnicima da dalje i propisno posluju.

"Inspektorima treba dati veće plate da bi bili nepotkupljivi i radili u interesu cijelog društva", rekao je Tubin tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Prijedlogu zakona o inspekcijama Republike Srpske.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da treba obezbijediti i osnažiti inspekcije da obavljaju kontrole po istim aršinima.

"Unutrašnja kontrola samih inspektora, koju predviđa ovaj zakon, dobra je stvar i to podržavam", naveo je Stanivuković.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić saopštila je amandmane te stranke u vezi sa Prijedlogom zakona o inspekcijama u kojima se, između ostalog, propisuje da Inspektorat Srpske o svom radu periodično i izvještajima informiše cjelokupnu javnost, a ne samo Vladu. /nastaviće se/boj/mis/vj