VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo25/02/2020

ODLUKA DONESENA RADI BEZBJEDNOSTI DJECE I IZBJEGAVANjA RIZIKA

 

BANjALUKA, 25. FEBRUARA /SRNA/ - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da odluka kojom je naloženo svim srednjim školama u Srpskoj da odgode đačke ekskurzije u inostranstvo zbog epidemije respiratornih bolesti uzrokovane vrirusom korona donesena radi bezbjednosti djece i izbjegavanja rizika.

 

"Mi smo sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite donijeli takvu odluku jer želimo da podignemo nivo bezbjednost djece i ne želimo da rizikujemo u smislu zbog putovanja koja su planirali u Italiju i okolne zemlje", rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Ona kaže da će se pratiti situacija sa epidemijom izazvanom virusom korona i da će Ministarstvo postupati u skladu sa mjerama koje budu davali Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Institut za javno zdravstvo Srpske.

Trivićeva je naglasila da u Srpskoj nema potrebe za obustavljanjem nastave zbog sezonskog gripa jer registrovani izostanci učenika su srazmjerni svakoj sezoni gripa, te da taj broj jenjava.