VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo25/02/2020

DVA MUŠKARCA IZ ŠAPCA I JEDAN SA VRAČARA NEGATIVNI NA VIRUS KORONA

 

BEOGRAD, 25. FEBRUARA /SRNA/ - Sve osobe koje su danas bile testirane u Srbiji na virus korona negativne su na taj virus, javio je "Blic".

 

Kako je nezvanično rečeno u Infektivnoj klinici, rezultati trojice muškaraca za koje se sumnjalo da su oboljeli od ovog virusa, pokazali su da oni nisu zaraženi.

Riječ je o trojici mušakaraca - dvojica su bila prvobitno hospitalizovana u Šapcu, a jedan slučaj je iz beogradske opštine Vračar.

Dvojica muškaraca, jedan koji se vratio sa Tajlanda, a drugi iz Milana, bili su hospitalizovani u Šapcu jer su dolazili iz rizičnih područja i sumnje da su zaraženi korona virusom.

Muškarac koji je doputovao sa Tajlanda ubrzo je bio pušten kući, pošto su otklonjenje sve sumnje da je zaražen, a muškarac koji se vratio iz Milana i imao povišenu temperaturu, bio je zadržan na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice "Dr Laza Lazarević" u Šapcu.

Tokom dana čekali su se rezultati njegovih analiza, koji su poslati na analizu u Beograd, a on je negativan na korona virus.

"Pacijenti nisu respiratorno ugroženi i nisu na kiseoniku, ali imaju simptome sezonskog gripa", rekla je ranije danas specijalista higijene doktor Borka Kokanović iz Sanitarne inspekcije Srbije.