VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet26/02/2020

TRAMP TUŽIO "NjUJORK TAJMS"

 

VAŠINGTON, 26. FEBRUARA /SRNA-Rojters/ - Izborni štab predsjednika SAD Donalda Trampa saopštio je danas da je tužio list "Njujork tajms" zbog, kako se navodi, namjernog objavljivanja lažne priče prošle godine u vezi sa istragom o miješanju Rusije u američke izbore 2016. godine.

 

Zvaničnici koji vode Trampovu predizbornu kampanju rekli su da je tužba podnesena pred Vrhovnim sudom Države Njujork.

U saopštenju se navodi da je "ta informativna organizacija pozvana na odgovornost jer je namjerno objavila lažne tvrdnje protiv kampanje predsjednika Donalda Trampa".

Tužba se odnosi na članak objavljen u "Njujork tajmsu" 27. marta 2019. godine.

Tramp je često izjavljivao da je ovaj list pristrasan protiv njega.

Predsjednik SAD, koji će na izborima 3. novembra pokušati da osvoji drugi mandat, često govori za razne medijske kuće da objavljuju "lažne vijesti", a pojedine elemente američkih informativnih organizacija opisao je kao "neprijatelje američkog naroda".

U tužbi se navodi da je "Tajms" objavio laž da je Trampov izborni štab imao "sveobuhvatni dogovor" sa "oligarhijom Vladimira Putina" da mu "pomogne u kampanji protiv Hilari Klinton" u zamjenu za "novu prorusku spoljnu politiku, počevši od ublažavanja ekonomskih sankcija", saopštila je Trampov advokat Džena Elis.

Ona je rekla da su te tvrdnje "100 odsto lažne i klevetničke" i da su imale za cilj nanošenje štete Trampovoj kampanji i dovođenje čitalaca u zabludu.