VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana26/02/2020

CRNADAK: NE UMANjIVATI ZNAČAJ MEHANIZMA ZAŠTITE VITALNOG INTERESA

 

BANjALUKA, 26. FEBRUARA /SRNA/ - Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak izjavio je večeras da ova partija neće biti protiv onoga što je predloženo za posebnu skupštinsku sjednicu jer želi dati podršku mehanizmu zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

 

"Najvažnije je da bude zaštićen vitalni interes Republike Srpske, ali ovaj mehanizam se umanjuje kada se poteže za pitanje dolaska predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića", rekao je Crnadak novinarima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On smatra da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik taksativnim nabrajanjem šta je sve urađeno u Srpskoj od 2006. godine "urušava ugled Narodne skupštine".

"Ovakvo ponašanje je do sada nezabilježeno, jer više od dva časa Dodik priča mimo teme i ne odgovara na pitanja opozicije zašto je vladajuća većina odustala od zaključaka Narodne skupštine o Ustavnom sudu BiH. Zašto je Ustavni sud BiH, nakon skupštinske sjednice donio odluku o zemljištu u centru Banjaluke, a primjera još ima", dodao je Crnadak.