VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana26/02/2020

BANjAC: ĐUKANOVIĆ NE TREBA DA DOLAZI

 

BANjALUKA, 26. FEBRUARA /SRNA/ - Šef Kluba poslanika DNS-a Darko Banjac rekao je u Narodnoj skupštini da crnogorski predsjednik Milo Đukanović ne treba da dolazi u BiH zbog svega što radi Srbima u Crnoj Gori.

 

"Dakle, šta će nam on u BiH", rekao je Banjac tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o izjavama sprskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o štetnosti Đukanovićeve posjete BiH i raspoređivanju Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH.

On je naglasio da je mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa uspostavljen u Dejtonu da Srpska nikada ne bude ugrožena.

"Suština BiH je da na nivou zajedničkih institucija ne bude preglasavanja jer ako do toga dođe, koncept funkcionisanja BiH je srušen. Ovdje Dodik nije dozvolio da koncept na kojem se zasniva BiH, a to je dogovor, bude srušen i da se legalizuje preglasavanje", rekao je Banjac.

On je poručio da Narodna skupština uvijek treba da podrži srpskog člana Predsjedništva kada koristi mehanizam zaštite vitalnog interesa Srpske.

"Srpski član ima najveće povjerenje birača u Srpskoj i tu smo da pokažemo da koncept BiH upravo štite Srpska i Narodna skupština", rekao je Banjac.
/nastaviće se/boj/bon