VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana27/02/2020

DODIK: NISU TAČNE TVRDNjE CRNATKA

 

BANjALUKA, 27. FEBRUARA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nisu tačne tvrdnje poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Igora Crnatka da je vladajuća većina prekršila zaključke Narodne skupštine Srpske o Ustavnom sudu BiH.

 

"Nije tačno da sam na sjednici Predsjedništva BiH glasao za pomilovanja, kako kaže Crnadak. Riječ je o tome da je zatraženo da Predsjedništvo pomiluje lice koje je učestvovalo u terorističkom aktu i lice koje je učestvovalo u švercu droge za šta nisam dao saglasnost", rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je istakao da nije mogao drugačije da pristupi ovim pitanjima.

"Šta sam trebao, da pustim onoga koji je učestvovao u terorističkom aktu i dilera droge? Vaša logika nije ni za malu djecu", naveo je Dodik.

On kaže da nema nijednog Srbina u Kolegijumu Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, jer je Crnadak zapošljavao kumove, rodbinu, šofere, a ovo mjesto prepustio drugima.

"Vi tvrdite da smo prodali i mjesto direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH, što nije tačno. Jednostavno rečeno, iznosite neistine", rekao je Dodik koji je poslanicima predočio investicije Vlade Srpske u lokalnim zajednicama. /nastaviće se/bon/boj/vj