VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana27/02/2020

DODIK: ZADUŽENjE SRPSKE - NAJMANjE

 

BANjALUKA, 27. FEBRUARA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da javni dug Srpske iznosi 38 odsto BDP-a, što je najmanje zaduženje iako neki sa strane govore da je Republika prezadužena.

 

"Srbija je na tom planu zadužena više od 60 odsto, Crna Gora 100 odsto, SAD 140 odsto... Mi 38 odsto, a stalno govore i kleveću kako smo zaduženi i da na drugim mjestima teku med i mlijeko", rekao je Dodik na posebnoj sjednici parlamenta Srpske.

On je naveo da je Federacija BiH, po pitanju duga, iznosi podatke samo za federalni nivo, ne računajući kantone.

"I onda kažu - mi smo zaduženi nešto manje. Uzmite kantone, tamo su život i vlast pa saberite i vidite koliko ste zaduženi", rekao je Dodik.

Poslanik SDS-a Tomica Stojanović rekao je da vlast nije podržala raniji prijedlog deklaracije poslanika Nebojše Vukanovića o dešavanjima u Crnoj Gori, a time ni Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u toj zemlji.

"Ova sjednica se održava samo da se operete od toga", ocijenio je Stojanović tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom.

Replicirajući poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač je rekao da se nada da će Stanivuković biti kandidat za gradonačelnika jer je siguran da nikada neće pobijediti aktuelnog gradonačelnika Igora Radojičića iz SNSD-a.

Odgovarajući na Stanivukovićeve prozivke da je kukavica, Lukač je rekao da Stanivuković priča o hrabrosti, a prijeti ženama.

"Ti pričaš o mom kukavičluku!? Imaš 27 godina. Ja sam sa 23 otišao u rat, sa 27 sam vodio uspješno jedinice, bio odlikovan, imao čin pukovnika... Gdje si Stanivukoviću dokazao svoju hrabrost? Po ulici slikajući selfije i praveći performanse", kaže Lukač. /nastaviće se/boj/bon