VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo27/02/2020

U RAD PUŠTEN NOVI VEŠERAJ

 

DOBOJ, 27. FEBRUARA /SRNA/ - U Domu učenika u Doboju danas je u rad pušten novi vešeraj, za čije opremanje je Gradska uprava Doboja izdvojila oko 30.000 KM.

 

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić najavio je nastavak pomoći Gradske uprave da objekat Doma učenika pruži što kvalitenije uslove za smještaj oko 150 korisnika.

On je najavio ulaganje za sanaciju mokrih čvorova, tuš-kabina i higijenskog dijela objekta predračunske vrijednosti oko 100.000 KM, kao i da će zajedno sa upravom Doma učenika tražiti sredstva za implementaciju projekta energetskog utopljavanja ovog objekta.

Direktor Doma učenika Saša Šumatić rekao je da je nabavci novih industrijskih mašina za vešeraj prethodilo uređenje vodovodne instalacije i osposobljavanje podrumskih prostorija objekta, koji su oštećeni tokom poplava iz 2014. godine.

On je naveo da sU u pripremi brojni projekti za uređenje objekta, za čiju realizaciju se pregovara i sa međunarodnim organizacijama.

Radnik u vešeraju Dragana Jović rekla je da su nabavljene profesionalne mašine za pranje i sušenje veša, te valjak za peglanje.

Današnjem događaju prisustvovala je i poslanik iz Doboja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.