VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika27/02/2020

ZA RAD POLITIČKIH STRANAKA 35.000 KM

 

KOTOR VAROŠ, 27. FEBRUARA /SRNA/ - Odbornici Skupštine opštine /SO/ Kotor Varoš donijeli su na današnjoj sjednici odluku da se za rad političkih stranaka u tekućoj godini iz budžeta opštine izdvoji 35.000 KM, a za rad savjeta mjesnih zajednica 10.000 KM.

 

Pravo na naknadu imaju stranke i koalicije koje imaju odbornike u lokalnom parlamentu, a mogu ih koristiti za pokrivanje troškova redovnog rada i kampanje.

Odbornici lokalnog parlamenta su donijeli odluku o vrijednosti boda za plaćanje komunalne naknade za 2020. godinu u iznosu od 0,004 KM, dok je prosječna građevinska cijena za izračunavanje visine rente za gradsko građevinsko zemljište 720 KM.

Utvrđeni suficit i neutrošena namjenska sredstva iz 2018. godine u iznosu od 65.000 KM utrošena su za dogradnju Dječijeg vrtića, izgradnju garaže i mrtvačnice u krugu Doma zdravlja i izgradnju fekalne kanalizacije u ulicama Nikole Tesle i Cara Dušana.

Usvojena je odluka o realizaciji projekta modernizacije javne rasvjete na području opštine, što podrazumijeva uvođenje led osvjetljenja i smanjenje troškova električne energije.

"Na godišnjem nivou opština Kotor Varoš izdvaja 160.000 KM za održavanje i potrošnju ulične rasvjete. Izradom odgovarajućeg projekta zamijenili bi 1.600 sijalica i napravili značajnu uštedu potrošnje električne energije", rekao je načelnik opštine Zdenko Sakan.

Skupština je usvojila programe čišćenja i održavanja javnih asfaltnih i zelenih površina na gradskom i na području mjesnih zajednica, program uređenja gradskog građevinskog zemljišta i program sanacije i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva za 2020. godinu.

Umjesto Slobodana Gelića /SDS/, dosadašnjeg načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, na ovu poziciju imenovana je Daliborka Kalamanda /SDS/.

Dosadašnji članovi kluba odbornika HDZ-HNS Nedeljko Perić i Ivica Marčinković će do kraja mandata djelovati kao samostalni odbornik, odnosno kao odbornik HDZ-a.