VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana28/02/2020

JEDINO SRBIMA STALO DO OČUVANjA DEJTONSKE BiH

 

BEOGRAD, 28. FEBRUARA /SRNA/ - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je večeras u Beogradu da je jedino Srbima u Republici Srpskoj stalo do očuvanje dejtonske BiH i naglasio da BiH ruše upravo oni koji se u nju zaklinju.

 

"Nije tačno da smo za secesiju, da ugrožavamo BiH", rekao je Višković novinarima nakon svečanog prijema povodom Dana Republike Srpske i 28 godina od donošenja njenog prvog Ustava.

On je naglasio da se danas, kada nasrću na Republiku Srpsku, njene institucije, imovinu, postojanje, postavlja pitanje šta bi sa njom bilo da neki ljudi prije 28 godina nisu bili dovoljno mudri i da nisu donijeli Ustav Srpske, koji je stariji pravni dokument od Ustava BiH.

Višković je istakao da su Srbi u Srpskoj ponosni na to što je njihov Ustav sasvim u skladu sa Ustavom BiH, što nije slučaj sa Ustavnim sudom BiH, koji pokušava da nelegalnim odlukama oduzme imovinu Srpskoj.

"Republika Srpska i njene institucije ne smiju preći preko toga i sve što radimo i što ćemo raditi jeste odbrana ustavnosti, zakonitosti i postojanja Republika Srpske", rekao je Višković.

On je istakao da je 28. februar 1992. godine dan krštenja Republike Srpske, koji se još jednom proslavlja u Beogradu.