VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona26/03/2020

NEMA NOVOZARAŽENIH VIRUSOM KORONA, 354 LICA U IZOLACIJI

 

ČELINAC, 26. MARTA /SRNA/ - U Čelincu nema novih slučajeva zaraze virusom korona, trenutno je jedna osoba zaražena, dok je 354 u kućnoj izolaciji, konstatovano je na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

 

"Zaključno sa jučerašnjim danom iz kućne izolacije je izašlo 98 osoba. Sve osobe u kućnoj izolaciji su dobrog zdravstvenog stanja", istakao je komandant Štaba i načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković.

Prema njegovim riječima, a u skladu sa naredbom Republičkog štaba za vanredne situacije, u Čelincu će u narednih nekoliko dana biti uspostavljen karantin u koji će biti organizovan smještaj za osobe koje ne poštuju režim kućne izolacije i za osobe koje se upućuju iz karantina na graničnom prelazu.

Na sjednici je konstatovano da su pripadnici Policijske stanice Čelinac izdali jedan prekršajni nalog u iznosu od 500 KM za nepoštovanje zabrane kretanja, te da se republičke i opštinske naredbe i zaključci poštuju, a komunalna i civilna policija su u stalnoj kontroli.

Radnici Centra za socijalni rad Čelinac u saradnji sa opštinskim Crvenim krstom redovno vrše isporuke životnih namirnica određenim kategorijama stanovništva kojima je potrebna ovakva vrsta usluge, a koji ih prethodno poruče putem telefona 051/551-072.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije određeno je radno vrijeme apoteka - radnim danom od 8.00 do 18.00 časova i vikendom od 8.00 do 13.00 časova.

Kako bi se obezbijedilo kontinuirano snabdijevanje stanovništva lijekovima i medicinskom opremom, opštinski Štab će uspostaviti dežurstvo u apotekama u vremenu od 18.00 do 21.00 čas radnim danom, odnosno od 13.00 do 21.00 čas vikendom.

Opštinski Štab za vanredne situacije javno je zahvalio čelinačkom privredniku Željku Pašaliću, vlasniku preduzeća "Pašalić-gradnja", za donaciju - finansijsku pomoć koju je doznačio u svrhu borbe protiv virusa korona.