VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona29/03/2020

OMOGUĆITI STARIJIMA OD 65 GODINA KRETANjE DVA DANA U SEDMICI

 

BANjALUKA, 29. MARTA /SRNA/ - Glavni koordinacioni tim, koji čine zvaničnici Republike Srpske, preporučio je Republičkom štabu za vanredne situacije da koriguje pojedine zaključke da bi se dva dana u sedmici omogućilo kretanje licima s navršenih 65 godina života i starijima, da podignu penzije i kupe namirnice.

 

Sa tim u vezi, naglasak za korekcije je na Zaključku o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske.

Na sastanku Tima danas je ponovo apelovano da građani poštuju propisane mjere zaštite od virusa korona, te da se lica u kućnoj izolaciji striktno pridržavaju propisanih mjera, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Naredni sastanak Glavnog koordinacionog tima biće održan sutra u kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske u 12.00 časova.

Koordinacioni tim, koji čine predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan, održao je danas sastanak povodom aktuelne situacije izazvane novim virusom korona.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i sprovođenje dosadašnjih mjera institucija Srpske u vezi sa suzbijanjem virusa korona.