VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija31/03/2020

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNjI GRANIČNOG PRIJELAZA SVILAJ OD 18,7 MILIONA KM

 

BANjALUKA, 31. MARTA /SRNA/ - Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj, koji bi trebalo da bude završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999 KM, potpisan je danas između Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ i konzorcijuma "Niskogradnja" Laktaši, "Alfa term" Mostar i "Tehton" Banjaluka.

 

U narednom periodu očekuje se potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Svilaj, koji se nalazi na sjeveru BiH na Koridoru "Pet ce", a odabrani vršilac nadzora je "Dizajn i kju si" /Design & QC/, saopšteno je iz UIO.

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj lociran je na sjevernoj granici BiH sa Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 metara kvadratnih.

Na novom graničnom prijelazu biće posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, imaće četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH.

U okviru novog graničnog prijelaza biće sagrađeni objekti za smještaj službenika UIO, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke.

Prelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu.