VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona31/03/2020

U SINDIKALNO ORGANIZOVANIM PREDUZEĆIMA NIJE BILO OTPUŠTANjA, NI SMANjENjA PLATA

 

BANjALUKA, 31. MARTA /SRNA/ - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je da je situacija u Srpskoj teška, ali nije dramatična, te da u preduzećima u kojima je formiran sindikat u martu nije bilo otpuštanja radnika, niti smanjenja plata.

 

Ona je, nakon vanredne sjednice Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske zbog pojave virusa korona u Srpskoj, rekla da ima problema u preduzećima u kojima radnici nisu sindikalno organizovani, zbog čega poziva sve radnike u Srpskoj da se sindikalno organizuju.

"Na Zavodu za zapošljavanje našlo se 400 novih radnika kojima su, najčešće, istekli ugovori na određeno vrijeme", pojasnila je Mišićeva.

Prema njenim riječima, Predsjedništvo Saveza sindikata Republike Srpske zahtijeva od svih poslodavaca da se primijeni puna zaštita svih radnika koji u ovom trenutku rade i održavaju ekonomsku stabilnost Republike Srpske.

Ona je istakla da zdravstvenim radnicima koji su "na prvoj borbenoj liniji" ne smiju nedostajati zaštitna oprema i sredstva za rad.

"Ne smijemo zaboraviti ni na trgovce, prevoznike, policajce i komunalce. Radnici Srpske pokazuju da su oni najvažniji", poručila je Mišićeva.

Ona je pozvala Vladu, Uniju udruženja poslodavaca i Privrednu komoru Republike Srpske da budu partneri sa Savezom koji je spreman da razgovara o svim pitanjima i da daju svoj doprinos.