VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona05/04/2020

ČETIRI SRPSKE PORODICE U NOVOM BRDU U IZOLACIJI

 

NOVO BRDO, 5. APRILA /SRNA/ - Četiri srpske porodice u selu Zebince u opštini Novo Brdo stavljene su u izolaciju, jer je jednu od njih prije dva dana posjetio Albanac iz Mališeva, opštine sa najviše zaraženih na Kosovu i Metohiji.

 

Mještani su naveli da je policija stigla ubrzo po njegovom ulasku u zaseok, izvela ga iz kuće i policijskim autom odvezla u Mališevo u kome je uveden karantin.

Odmah po odlasku policije došla je druga patrola i naložila da se izoluju četiri porodice čije se kuće nalaze jedna uz drugu.

Mještani su ispričali da im je naloženo da ne smiju izaći ni u dvorište zbog velikog rizika po staračka domaćinstva u opštini Novo Brdo.

Oni su zamolili volontere da posjete svako staračko domaćinstvo i dostave im prijeko potrebne ljekove i životne namirnice.

Sveštenik iz Novog Brda Stevo Mitrić rekao je Srni da za Vasrks neće obilaziti srpske domove na području ove opštine niti sveštati vodicu, nego će ona biti iznesena u portu Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u selu Bostane i vjernici će je sami uzimati uz poštovanje zaštitnih mjera.

Mitrić je savjetovao vjernici da se uzdržavaju od okupljanja i posjeta budući da se približava Vaskrs.

"Apelovao sam da naš narod praznik proslavi u svojim domovima i sa svojim porodicama", rekao je prota Mitrić.

U opštinama sa srpskom većinom na sjeveru Kosova virusom korona zaražene su nove četiri osobe, saopštio je danas Krizni štab u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Epidemiolog Aleksandar Antonijević na konferenciji za novinare rekao je da je 17 oboljelih iz Kosovske Mitrovice, sedam iz Zvečana, dva iz Leposavića i jedna žena iz Dobrotina.

Opštine na sjeveru trenutno su pod policijskim satom koju je uvela Srbija, od juče u 13.00 do sutra u 6.00 časova.