VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura23/04/2020

ONLAJN PREDSTAVE PRIVUKLE VELIKU PAŽNjU GLEDALACA

 

BANjALUKA, 23. APRILA /SRNA/ - Onlajn prikazivanjem svojih pozorišnih predstava Narodno pozorište Republike Srpske i Dječije pozorište Srpske su na osnovu broja pregleda korisnika "Jutjuba" naišle na veliku pažnju gledalaca i potvrdile da umjetnost može da se odupre izazovu nemilog vremena, rečeno je na sastanku direktora ove dvije institucije kulture Maje Dodig i LJiljane Labović Marinković.

 

Na sastanku je naglašeno da su, ne gubeći kontakt sa svojom publikom, naprotiv, svakodnevnom komunikacijom sa svim generacijama gledalaca, oba pozorišta bila svojevrsno utočište i ohrabrenje ljudima da ostanu kod kuće i provedu vrijeme uz teatar.

Izražavajući nadu da će uskoro proći vanredne okolnosti zbog kojih su, osim izvođenja predstava sa repertoara, obustavljene i probe budućih predstava, Dodigova i Marinkovićeva su saglasne da će pozorišta sa velikim entuzijazmom nadoknaditi izgubljeno, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Srpske.

U saopštenju se dodaje da članovi oba umjetnička ansambla ne dolaze u pozorišta, pa je i ova neplanirana pauza motiv više da glumci svojom igrom i pozitivnom energijom što prije izađu pred svoju publiku.

"Iako je sasvim izvjesno da ovogodišnji `Teatar fest` neće biti održan u junu, u Narodnom pozorištu se nadaju da će 90. sezona nacionalnog teatra Republike Srpske biti na visokom nivou zadatka ovog jubileja i da će se različitim programskim sadržajima dostojanstveno i svečano obilježiti devet decenija postojanja", naglašava se u saopštenju.

I pred Dječijim pozorištem Srpske je dilema o mogućem otkazivanju Međunarodnog pozorišnog festivala za djecu, koji bi 19. put trebalo da bude otvoren u oktobru.

"Ukoliko države učesnice budu u režimu zatvorenih granica kolege iz cijelog svijeta neće biti u prilici da doputuju u Banjaluku, ali ukoliko naša pozorišta budu nesmetano radila, festival će u nekom drugačijem obliku svakako zaslužiti pažnju javnosti i svoje publike", navodi se u saopštenju.