VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija19/05/2020

SNSD NEĆE PODRŽATI POPULISTIČKE IZMJENE ZAKONA O PDV-u

 

SARAJEVO, 19. MAJA /SRNA/ - Šef Kluba SNSD-a Snježana Novaković Bursać u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH rekla je da je stav te stranke o predloženom rješenju izmjena Zakona o PDV-u jasan i da ga neće podržati, budući da o ovom prijedlogu Vlada Republike Srpske ima negativan stav i da ovu oblast treba sistemski riješiti.

 

"Mi ne kažemo da ne treba intervenisati u cjelokupan sistem, ali ova predložena izmjena nije prihvatljiva ni za Vladu Republike Srpske, niti za Klub SNSD-a jer djelimično neke stvari pokušava uraditi", navela je Bursaćeva.

Prema njenim riječima, neizvjestan je pozitivan ishod, a sasvim izvjesni mnogi problemi u adaptiranju i funkcionisanju cijelog sistema.

Bursaćeva je istakla da su svi klubovi stranaka iz Republike Srpske u parlamentu BiH dobili zvanične stavove i mišljenja Vlade.

"Vlada Republike Srpske i Ministarstvo finansija Srpske ne podržavaju ovo rješenje, a mi smo opredijeljeni da pratimo njihove stavove", naglasila je Bursaćeva i dodala da nisu podržali ni hitni postupak, niti će podržati ponuđeni zakonski prijedlog.

Ona je napomenula da se postavlja pitanje kakva se rješenja kreiraju ukoliko ne postoje usaglašeni stavovi i dogovori u cijeloj Parlamentarnoj skupštini.

"Iscrpljujemo se na ovakvim populističkim potezima", kaže Bursaćeva.

Ona je dodala da će se i u Domu naroda pratiti stavovi Vlade Republike Srpske kada je riječ o delegatima iz SNSD-a.

"Mi smo tek na početku krize koja je posljedica pandemije, a podržaćemo ono što vlade iniciraju i dogovore, a to će biti moguće realizovati i očekivati pozitivne efekte", rekla je Bursaćeva.