VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo21/05/2020

OSNOVCI DOBILI 52 MINI-RAČUNARA

 

PELAGIĆEVO, 21. MAJA /SRNA/ - Predstavnici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske uručili su danas 52 mini-računara i pet mini-rutera za učenike Osnovne škole /OŠ/ "Vaso Pelagić" u Pelagićevu, u okviru projekta "1.000 za budućnost".

 

Savjetnik ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Nikola Dragović izjavio je da su uručeni mini-računari četvrte generacije u skladu sa informacijama o potrebama, koje su dobili od načelnika opštine i direktora osnovne škole.

"Ovu našu aktivnost nastavićemo i u budućnosti", rekao je Dragović.

Načelnik opštine Pelagićevo Simo Stakić zahvalio je za donaciju Vladi Republike Srpske i resornom ministru Srđanu Rajčeviću, ističući da će ovaj vrijedan poklon osnovcima pomoći u savladavanju nastavnog gradiva.

Direktor OŠ "Vaso Pelagić" Olga Lazić navela je da su mini-računare dobila 52 učenika iz porodica slabijeg imovinskog stanja i iz višečlanih porodica.

"Učenicima će biti omogućeno da lakše prate nastavni plan i program", istakla je Lazićeva i zahvalila za pomoć.

Projekat "1.000 za budućnost" Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske realizuje sa kompanijama "M:tel", "Prointer" i "Lanako", u 20 opština u Srpskoj.