VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika21/05/2020

UHAPŠENO LICE IZ ŠIPOVA ZBOG OMOGUĆAVANjA UŽIVANjA MARIHUANE

 

MRKONjIĆ GRAD, 21. MAJA /SRNA/ - Pripadnici Policijske stanice Šipovo lišili su slobode lice iz tog mjesta čiji su inicijali T.K. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo omogućavanje uživanja droge.

 

"Policijski službenici Policijske stanice Šipovo juče su u 18.20 časova, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, u Ulici Rade Marjanca zatekli lica iz Šipova čiji su inicijali D.K, V.M, T.K, S.K. i N.B. kako konzumiraju marihuanu koju su odbacili prilikom nailaska policijskih službenika", navodi se u saopštenju Policijske uprave Mrkonjić Grad.

U saopštenju se navodi da je na mjestu pronađen odbačeni džoint, u kojem se nalazila marihuana.

Izvršen je pregled automobila "pežo" koje koristi lice čiji su inicijali N.B, a kojim su se ova lica dovezla na lice mjesta, a u vozilu je pronađena manja količina marihuane.

"Operativnim radom došlo se do saznanja da je pronađena droga pripadala T.K, koji je lišen slobode", navodi se u saopštenju.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koji je naložio da se osumnjičeni T.K. nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo omogućavanje uživanja droge.

"Licima V.M, N.B. i D.K. uručeni su prekršajni nalozi za počinjeni prekršaj iz člana 17 Zakona o javnom redu i miru, konzumiranje droge", navedeno je u saopštenju.