VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo22/05/2020

SAVČIĆ: PRIORITET MJESEČNE NAKNADE ZA NEZAPOSLENE DEMOBILISANE BORCE

 

UGLJEVIK, 22. MAJA /SRNA/ - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je danas u Ugljeviku da će prioritet u radu Republičke boračke organizacije u narednom periodu biti mjesečne naknade za nezaposlene demobilisane borce Vojske Republike Srpske, kada se nakon borbe protiv virusa korone budžet Republike Srpske ekonomski stabilizuje.

 

"To rješenje bilo bi slično kao i rješenje za naše saborce koji su navršili 65 godina života, a nisu imali 15 godina penzijskog staža, pa je ta kategorija dobila mjesečna primanja u vidu minimalne penzije", rekao je Savčić, koji je prisustvovao redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Ugljevik.

Savčić je pohvalio rad ugljevičke boračke organizacije.

Na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Ugljevik iskazana je podrška radu te organizacije i jednoglasno podržan izještaji o radu za proteklu godinu i plan rada za ovu godinu.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković rekao je da je u prošloj godini ispunjen plan rada Boračke organizacije, kao i plan rada firme "Bors-preporod" koja zapošljava 50 članova porodica poginulih i ratnih vojnih invalida.

Marinković je izrazio zadovoljstvo jer će se već narednog mjeseca otvoriti spomen-soba u kojoj će biti slike 301 poginulog borca Ugljevika, kao i ratne fotografije i obilježja Prve majevičke brigade.

Na današnjoj sjednici Skupštine jednoglasno je usvojen i prijedlog programa plana rada Boračke organizacije Ugljevika za 2020. godinu, kao i finansijski plan za ovu godinu.

Skupštinske delegate je pozdravio i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je ocijenio dobrom saradnju sa Republičkom i opštinskom boračkom organizacijom ove opštine.

"U skladu sa našim mogućnostim svih proteklih godina sprovodili smo značajne programe i projekte i pomagali našim borcima, porodicama poginulih boraca i uopšte boračkoj kategoriji društva", rekao je Perić.

Govoreći stambenom rješavanju porodica poginulih, Perić je istakao da su sve ove porodice u prethodnom periodu riješile stambeno pitanje.

"U toku prošle godine opština Ugljevik otpočela je i program pomoći svim borcima koji nemaju rješeno stambeno pitanje.To ćemo uspješno realizovati jer je to naša obaveza", najavio je Perić koji je dodao da se na godišnjem nivou za potrebe Boračke organizaciej iz budžeta opštine izdvoji 160.000 KM.