VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet24/05/2020

VLADA ŽELI DA NjENI GRAĐANI LJETO PROVEDU U DOMOVINI

 

PARIZ, 24. MAJA /SRNA-Rojters/ - Francuska Vlada preporučuje svojim građanima odmor u Francuskoj jer ne želi da ovog ljeta zbog virusa korona putuju u inostranstvo, rekla je danas ministar za ekologiju Elizabet Born.

 

Bornova je najavila da će Vlada naredne sedmice odlučiti o mogućem ublažavanju propisa za putovanja unutar Francuske, koja su trenutno ograničena na maksimalno 100 kilometara od kuće.

Ona je rekla da će pariski parkovi za sada ostati zatvoreni jer je Pariz i dalje "crvena zona" kada se radi o cirkulaciji virusa korona.

Gradonačelnik Pariza An Idalgo pozvala je Vladu da ponovo otvori parkove jer se Parižani, koji najčešće žive u stanovima bez dvorišta, okupljaju oko zatvorenih parkova gdje je teško poštovati mjere socijalnog distanciranja.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron rekao je početkom mjeseca da je malo vjerovatno da će Francuzi ovog ljeta putovati na duge relacije, kao i da će putovanja unutar Evrope biti limitirana da bi se smanjio rizik od ponovnog izbijanja virusa korona.