VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet24/05/2020

POKUŠAVA SE UĆI U TRAG LICIMA KOJA SU PRISUSTVOVALA SLUŽBI

 

FRANKFURT, 24. MAJA /SRNA-Rojters/ - Njemačke vlasti pokušavaju da uđu u trag svima koji su prisustvovali službi u crkvi u Frankfurtu ovog mjeseca nakon što se više od 107 ljudi zarazilo virusom korona.

 

Pokrajinski ministar zdravlja Kaj Klose se nada da će identifikacija lica koja su prisustvovala službi u baptističkoj crkvi 10. maja pomoći da se zaustavi širenje virusa.

Za sada nije jasno da li je svih 107 zaraženih prisustvovalo službi ili su to možda lica koja su zaražena preko onih koji su bili u crkvi.

Crkve u pokrajini Hese, u kojoj se nalazi Frankfurt, mogu da organizuju službe od 1. maja nakon ublažavanja mjera restrikcije pod uslovom da se provode mjere higijene i zaštite.

"Ova situacija pokazuje kako je važno da svi budemo na oprezu i da budemo pažljivi, posebno sada kada se mjere restrikcije ublažavaju. Virus je još ovdje i nastaviće da se širi", rekao je Klose.

Broj zaraženih lica u Njemačkoj dostigao je 178.281, saopšteno je iz Instituta "Robert Koh". U posljednja 24 sata umrla je 31 osoba, pa je ukupan broj žrtava infekcije sada 8.247.