VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo25/05/2020

SUTRA HUMANITARNI LET IZ BEOGRADA ZA POVRATAK DRŽAVLJANA SRPSKE I BiH IZ RUSIJE

 

BANjALUKA, 25. MAJA /SRNA/ - Sa Aerodoroma "Nikola Tesla" u Beogradu sutra bi trebalo da bude organizovan humanitarni let za Moskvu, kojim će se u BiH vratiti njeni građani koji su se u vrijeme pandemije virusom korona zatekli u Ruskoj Federaciji, a izrazili su želju da se vrate kući.

 

"Kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku obratili su se za pomoć državljani Republike Srpske i BiH, najvećim dijelom studenti koji studiraju u Rusiji i njihovi roditelji, da im se omogući povratak kući s obzirom na to da nema komercijalnih letova iz Ruske Federacije", rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su naglasila da je Vlada Republike Srpske na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH obezbijedila humanitarni let na relaciji Beograd - Banjaluka - Moskva i Moskva - Beograd - Banjaluka.

"Riječ je oko 70-ak državljana Republike Srpske i BiH, a ostatak slobodnih mjesta biće ustupljen državljanima Srbije koje je pandemija zatekla u Ruskoj Federaciji", pojasnili su iz kabineta srpskog člana Predsjedništva.

Prema njihovim riječima, let za Moskvu biće popunjen državljanima Rusije koji se nalaze u BiH i Srbiji, a žele da se vrate svojim kućama, što je organizovano u saradnji sa ambasadama Rusije u BiH i Srbiji.

Za realizaciju ovog humanitarnog leta u toku dana očekuje se još neophodna dozvola Savjeta ministara.