VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika26/05/2020

CIK NIJE IMAO ZAKONSKOG OSNOVA DA ODGODI IZBORE

 

SARAJEVO, 26. MAJA /SRNA/ - Delegat hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidija Bradara /HDZ/ rekla je da HDZ nije kriv što budžet još nije usvojen i da Centralna izborna komisija /CIK/ BiH nije imala zakonskog osnova da prolongira izbore.

 

Bradara je istakla da je HDZ bio spreman davno da glasa za budžet i da ga usvoji.

Ona je konstatovala da je budžet najvažniji politički dokument koji se usvaja tokom godine i da je trebalo da bude usvojen još u prošloj godini.

"Do toga nije došlo i sada čekamo da dođe do prijedloga budžeta i on treba da dođe od predlagača. Koliko znam, Ministarstvo finansija je i tu fazu završilo, a kada će doći kod nas ne znam", rekla je Bradara novinarima.

Bradara je baglasila da CIK BiH, koji je nelegitiman, nije imao uporište da u ovom trenutku odgodi izbore koje su sami raspisali.

"O tome će riječ dati pravosudne institucije i u ovom trenutku svako čita zakon kako želi, provodi ga kako želi, a izbore su odgodili za 45 dana. Ne znam čime su se vodili u ovom trenutku", rekla je Bradara.

Bradara je istakla da nije zadaća CIK-a da se bavi novcem nego da provodi Izborni zakon.

"Zašto se odugovlači održavanje izbora odgovor treba da daju oni koji to čine", navela je Bradara i konstatovala da se iza spašavanja ljudskih života tokom epidemije provuklo niz afera i da se te stvari nekim drugim aferama i pričama pokušavaju sakriti.