VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet28/05/2020

TRAMP OBJAVIO DA JE POSTIGNUT TUŽAN REKORD OD 100.000 UMRLIH

 

VAŠINGTON, 28. MAJA /SRNA-Rojters/ - Američki predsjednik Donald Tramp je u poruci objavljenoj na društvenoj mreži "Tviter" objavio da je u SAD od virusa korona umrlo 100.000 ljudi.

 

"Dostigli smo veoma tužan rekord jer je od virusa korona preminulo 100.000 ljudi. Svim porodicama i prijateljima preminulih, upućujem saučešće. Bog neka je uz vas", napisao je Tramp.

Izraz saučešća objavljen je nakon što je Tramp naišao na kritike u medijima i na "Tviteru" jer se juče nije oglašavao kada je postignut tužni rekord koji je dominirao u američkim udarnim vijestima.

Umjesto toga, Tramp je objavljivao niz kritika po svim pitanjima a, takođe je i prijetio zatvaranjem platformi društvenih medija koje optužuje da "utišavaju glasove konzervativaca".

"Tviter" je označio poruke u kojima je predsjednik naveo da će glasanje poštom na izborima u novembru dovesti do prevare i "namještenih izbora".

Ispod poruka "Tviter" je postavio link na kojima se navodi "Pronađite činjenice o glasovima putem pošte" i to je prvo ovakvo obavještenje od društvene mreže koja se već dugo odupire pozivima da cenzuriše američkog predsjednika.