VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo29/05/2020

ROGIĆ: POZIV ZA HITAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA SRPSKE

 

BANjALUKA, 29. MAJA /SRNA/ - Predsjedavajući Predsjedništva Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske Goran Rogić rekao je da je uputio poziv za hitan sastanak sa predstavnicima Srpske radi rješavanja materijalnog položaja nezaposlenih demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/ i porodica poginulih boraca.

 

On je naveo da je uputio pismo srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjedniku i premijeru Republike Srpske Željki Cvijanović i Radovanu Viškoviću.

"BORS želi da se ovaj problem pokuša riješiti bar na minimalan način, a to je da demobilisani borci VRS koji nemaju 60 godina starosti, a bili su učesnici rata imaju mjesečni borački dodatak bez obzira na godine starosti", rekao je Rogić danas novinarima u banjalučkoj kasarni "Kozara", gdje je prisustvovao obilježavanju Dana Prvog i Drugog krajiškog korpusa VRS.

On je naveo da BORS u saradnji sa vlastima Republike Srpske pokušava na neki način da obezbijedi materijalne uslove za demobilisane nezaposlene borce i porodice poginulih boraca.

Rogić je podsjetio da je u Istočnom Sarajevu, 26. maja održana sjednica Predsjedništva BORS-a na kojoj je zaključeno da se BORS obrati vlastima Srpske sa zahtjevom da nezaposleni borci prve i druge kategorije koji nemaju 60 godina budu uvedeni u pravo na mjesečni dodatak.

"To znači da bi jedan borac koji je proveo 50 mjeseci u zoni borbenih dejstava, prema trenutnoj uredbi Vlade Republike Srpske, dobijao maksimalno 80 KM mjesečno, što na godišnjem nivou iznosi 960 KM", objasnio je ranije Rogić.