VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo29/05/2020

LAZIĆ: NEPRIHVATLJIVA REZOLUCIJA

 

BANjALUKA, 29.MAJA /SRNA/ - Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić izjavio je da je za porodice srpskih žrtava rata neprihvatljiva Rezolucija o poštovanju žrtava ustaškog režima koju je nedavno usvojio parlament BiH.

 

"Tim dokumentom nipodaštavaju se srpske žrtve u Drugom svjetskom ratu, a nigdje se ne pominje da je nad Srbima, Jevrejima i Romima u Jasenovcu i Donjoj Gradini počinjen ustaški genocid", rekao je Lazić Srni.

Lazić je istakao da je za porodice poginulih boraca i nestalih civila iz Republike Srpske neprihvatljivo da srpski poslanici u parlamentu BiH glasaju za ovakvu rezoluciju, jer se ovim dokumentom pokušava izvršiti revizija istorije.

"Srpskom narodu je potrebno jedinstvo, kao i sloga srpskih zvaničnika koji predstavljaju Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama BiH jer se na taj način najbolje štite srpski interesi i čuva Republika Srpska", zaključio je Lazić.

U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH 20. maja usvojena je Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta.

Za prijedlog rezolucije - koji je podnio poslanički klub Naša stranka - Nezavisni blok Predrag Kojović, Aida Baručija, Mirjana Marinković Lepić i Damir Arnaut - glasali su poslanici PDP-a i SDS-a, a amandmani SNSD-a nisu usvojeni.