VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo29/05/2020

NETAČNO PISANjE O UPOTREBNOJ DOZVOLI HE "MILJACKA"

 

BANjALUKA, 29. MAJA /SRNA/ - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić demantovala je danas pisanja pojedinih medija o navodnim nezakonitim radnjama i njenoj umješanosti u postupku izdavanja upotrebne dozvole za Hidroelektranu /HE/ "Miljacka", te najavila tužbe u vezi sa tim.

 

Golićeva je istakla da cilj tužbi nije sprečavanja kritike, već da svako konačno počne snositi odgovornost za svoj rad i ono što tvrdi.

Ona je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakla da se u netačnim pisanjima tvrdi da je upotrebna dozvola HE "Miljacka" kod Sarajeva izdata tokom vanrednog stanja na osnovu netačne i falsifikovane dokumentacije.

"Građevinska dozvola za ovaj objekat izdata je 14. decembra 2018. godine, a upotrebna dozvola nije izdata za vrijeme vanrednog stanja, već 10. marta ove godine", rekla je Golićeva, koja je i ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije.

Ona je dodala da je laž i to da je nju ili njene saradnike zvao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, tražeći da bude izdata dozvola.

Golićeva je ocijenila da je javni prostor odavno zagađen poluinformacija i neistinama, te da s ciljem očuvanja digniteta Vlade, Ministarstva na čijem je čelu, ali i ličnog mora da demantuje ovakve dezinformacije.