VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo29/05/2020

KOLIĆ: NE ZNAM GDJE SE SOLAK NALAZI

 

SARAJEVO, 29. MAJA /SRNA/ - Advokat Kadrija Kolić, koji u predmetu "Respiratori" zastupa suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite /FUCZ/ Fahrudina Solaka, rekao je Srni da ne zna gdje se njegov branjenik trenutno nalazi, te da nema informaciju da li će Tužilaštvo BiH zatražiti pritvor.

 

"Ja sam sa Solakom bio u Agenciji za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH sinoć do iza ponoći na ispitivanju, a sada ne znam gdje se on nalazi", rekao je Kolić.

Solak, direktor firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić i premijer Federacije BiH fadil Novalić sinoć su uhapšeni i pripadnici Sipe su ih više časova ispitivali u vezi sa aferom nabavke 100 respiratora iz Kine.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da bi se u toku dana trebalo izjasniti o tome da li je neko od njih ili sva trojica osumnjičeni u ovom predmetu.

Proteklih sedmica Sipa je vršila pretrese u FUCZ-u, federalnoj Vladi, Zavodu za javno zdravstvo FBiH, te u firmi "Srebrena malina".

Osamdeset respiratora uvezeno je posredstvom poljoprivrednog gazdinstva "Srebrena malina" u vlasništvu Hodžića koje se bavi preradom i konzerviranjem voća i povrća.

Vlada FBiH suspendovala je 12. maja Solaka sa mjesta direktora Federalne uprave civilne zaštite zbog afere "Respiratori".