VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija29/05/2020

BUDžET OPŠTINE U DEFICITU, NEOPHODNE MJERE ŠTEDNjE

 

ČELINAC, 29. MAJA /SRNA/ - Kvartalna analiza budžeta opštine Čelinac nakon epidemije virusa korona pokazala je značajan deficit u odnosu na isti period 2019. godine, zaključeno je na današnjem sastanku načelnika ove opštine Momčila Zeljkovića sa saradnicima i direktorima javnih ustanova.

 

Zeljković je rekao Srni da se ovakvo stanje moglo naslutiti još od sredine marta kada je proglašena epidemija i da su neophodne mjere uštede.

"Trenutno stanje u budžetu refleksija je dešavanja tokom prethodna tri mjeseca, a bojim se da će se taj negativan trend nastaviti i do kraja godine, ili čak i duže", rekao je Zeljković.

On je istakao da će se prve mjere uštede odnositi na privremeno smanjenje plata budžetskim korisnicima.

Od svih budžetskih korisnika očekuje se maksimalno razumijevanje i angažman, kako u pogledu ušteda, tako i u smislu održavanja nivoa vlastitog prihodovanja.

"Investicije moramo privremeno zaustaviti, a na stavkama tekućih održavanja raditi samo neophodne zahvate. U kontinuitetu ćemo raditi na poboljšanju prihoda tamo gdje je to moguće u aktuelnoj situaciji", poručio je Zeljković.

On je dodao da je najveći pad prihoda zabilježen na stavkama indirektni porezi, prihodi po osnovu prodatih šumskih drvnih sortimenata, komunalne takse, a zatim i na prihodima dječijeg vrtića.