VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura29/05/2020

KIŠA I HLADNO VRIJEME ODGODILI POSLJEDNjI KONCERT OPERE NA OTVORENOM

 

NOVI SAD, 29. MAJA /SRNA/ - Kiša i hladno vrijeme odgodili su večerašnji koncert "na distanci" Opere Srpskog narodnog pozorišta /SNP/, koji je trebalo da počne u 19.00 časova na platou ispred SNP-a.

 

Novi termin odgođen je za sedam dana, petak 5. juna u 19.00 časova, saopšteno je večeras iz Opere.

Večerašnji dvadesetpetominutni koncert "na distanci" trebalo je da bude posljednji koncert u 159. sezoni Opere.

Taj koncert je u okviru javnih nastupa koje je Opera imala na raznim lokacijama u Novom Sadu tokom dvomječenog vanrednog stanja uslovljenog epidemijom korona virusa.

Na koncertu pod nazivom "Opera uživo" /OperaAlive/, trebalo je da učestvuje više od 40 muzičara, 20 horista, solisti, kao i dirigent, gost iz Italije, maestro Andrea Solinas.

Programom su bila predviđena djela klasične muzike poput Habanere iz opere "Karmen", Betovenove "Ode radosti" i Pučinijeve "Toske".

Trebalo je takođe da bude izvedena nezaboravna italijanska kancona "Bela ćao" koja je u izvođenju Opere SNP-a obišla svijet, putem pozorišta na kućnim adresama.

Odlukom Vlade Srbije od 16. marta o zabrani okupljanje više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru, faktički su zatvorena pozorišta. Zato su muzičari Opere SNP-a tokom dvomjesečnog vanrednog stanja svirali na otvorenom po raznim lokacijama u gradu, za publiku na ulicama, balkonima, terasama, kao i prozorima zgrada i stanova.