VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika01/06/2020

NEŠIĆ: KANDIDOVAĆEMO SVOJE LJUDE ZA NAČELNIKE I GRADONAČELNIKE

 

BANjALUKA, 1. JUNA /SRNA/ - Predsjednik DNS-a Nenad Nešić poručio je da ova stranka namjerava da u najmanje deset lokalnih zajednica kandiduje svoje ljude za načelnike i gradonačelnike.

 

Nešić je istakao da svi imenovani funkcioneri ove stranke imaju obavezu da budu kandidati za odborničke liste u svojim lokalnim zajednicama, da pokažu snagu i ostvare najbolji rezultat.

On je rekao da je Predsjedništvo DNS-a odlučilo da lokalne organizacije same izaberu svoje koalicione partnere, te napomenuo da koalicioni sporazumi iz prethodnog perioda nisu u potpunosti ispoštovani.

"Više ne želimo da vjerujemo u potpisano, već samo u djela", poručio je Nešić tokom dvodnevne posjete Hercegovini, saopšteno je iz DNS-a.

On je naveo da je DNS na opštim izborima 2018. godine ostvario rezultat od 100.000 glasova i da još čekaju na realizaciju dogovorenih pozicija.

Nešić, koji je sa rukovodstvom stranke obišao opštinske odbore DNS-a Nevesinje, LJubinje, Trebinje i Bileća, potvrdio je da je predsjednik Opštinskog odbora DNS-a LJubinje kandidat za načelnika ove opštine.

U saopštenju je navedeno da je nakon raspuštanja trebinjskog odbora DNS-a imenovan predsjednik Povjereništva stranke za Trebinje Jovica Vlatković.

Prije posjete Hercegovini, Nešić je na sjednici Opštinskog odbora Istočno Novo Sarajevo podnio ostavku na mjesto predsjednika ovog odbora, a za vršioca dužnosti predsjednika imenovan je Aleksandar Glavaš.