VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo04/06/2020

LINTA: ŠKORO SE POTVRDIO KAO USTAŠA POZDRAVIVŠI ODLUKU O USTAŠKOM POZDRAVU

 

BEOGRAD, 4. JUNA /SRNA/ - Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocijenio je da je lider Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, pozdravivši anitcivilizacijsku odluku Visokog suda u Zagrebu po kojoj ustaški pozdrav "Za dom spremni", kojim počinje zloglasna pjesma "Bojna Čavoglave", nije prekršaj, potvrdio da je otvoreni ustaša i dostojan nasljednih ustaških koljača iz vremena genocidne Nezavisne Države Hrvatske /NDH/.

 

On je podsjetio da pjesma "Bojna Čavoglave" sadrži stihove pune bijesne mržnje prema Srbima i Srbiji, te da je više puta emitovana i na Hrvatskoj radio- televiziji /HRT/, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona /SSR/, čiji je Linta predsjednik.

"Domovinski rat je po svom karakteru bio zločinački i osvajački rat koji je vođen s ciljem konačnog rješenja srpskog pitanja u skladu sa ustaškim načelima. Zbog toga je sasvim normalno da je simbol toga rata protiv srpskog naroda u Hrvatskoj i BiH bila pjesma `Bojna Čavoglave`", ukazao je Linta.

On je podsjetio da je prvi predsjednik HDZ-a i Hrvatske Franjo Tuđman iskreno rekao da rata ne bi bilo da ga Hrvatska nije željela.

"Cilj HDZ-a i ustaške emigracije je bio stvaranje `velike Hrvatske` bez ili sa što manje Srba po uzoru na NDH-a, a jedan od današnjih ciljeva ustaških snaga jeste potpuna rehabilitacija genocidne NDH i njenih simbola, kao i potpuna rehabilitacija ustaških koljača", naglasio je Linta.

On je ponovio da jedan od koraka u tom pravcu predstavlja odluka Visokog suda u Zagrebu da "Za dom spremni" nije prekršaj.

"Nikad ne smijemo zaboraviti da Katolička crkva, HDZ i stranke desnice i centra, hrvatski veterani, sportske, naučne, kulturne i druge javne ličnosti, kao i većina hrvatskog naroda smatraju da je NDH bila prava država, a ustaški zlikovci istinski borci za hrvatsku slobodu", istakao je Linta.