VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika06/06/2020

ŠAROVIĆ UVJEREN DA ĆE IMATI ZNAČAJNU ULOGU U IZBORNOJ JEDINICI ČETIRI

 

BROD, 6. JUNA /SRNA/- Predsjednik SDS Mirko Šarović izjavio je da ova stranka ima odličnu organizaciju u Brodu i da je uvjeren je da će u Izbornoj jedinci četiri zajedno sa partnerima imati značajnu ulogu poslije lokalnih izbora.

 

Šarović je poslije sastanka Koordinacionog odbora SDS-a iz Izborne jedinice četiri u Brodu ocijenio da su sazrele prilike za povratak SDS-a, što, prema njegovim riječima, garantuju nova imena na političkoj sceni.

On je na konferenciji za novinare rekao da "nagomilani problemi u lokalnoj zajednici daju šansu SDS-u", kao i da je uvjeren da će lokalni izbori biti održani u novembru.

Sa potrebom osnivanja anketnog odbora za javne nabavke danas se saglasio i predsjednik SDS-a, jer smatra da je "vanredno stanje iskorišteno na trošenje na nezakonit način".

Šarović je pomenuo i događaje u Prijedoru uz ocjenu da se poseže za mjerama, kao što su smjene u školama i drugim ustanovama, a to ne bi trebalo.

Sastanku u Brodu prisustvovali su i zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić, te generalni sekretar stranke Zoran Latinović.