VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet07/06/2020

DIK: ŠOKANTNI NAPADI NA POLICIJU

 

LONDON, 7. JUNA /SRNA-Rojters/ - Četrnaest policajaca povrijeđeno je u šokantnim i potpuno neprihvatljivim napadima tokom antirasističkih protesta u centru Londona, saopštila je šef policije Londona Kresida Dik.

 

Poslije uglavnom mirnog dana, manja grupa demonstranata sukobila se sa policijom na konjima nakon što se više hiljada ljudi okupilo izražavajući protest zbog policijske brutalnosti nakon ubistva Džordža Flojda u Mineapolisu.

"Duboko sam tužna i depresivna što je sinoć mala grupa demonstranata postala nasilna prema policiji u centru Londona. U tom incidentu povrijeđeno je 14 policajaca", rekla je Kresida Dik.

Jedan policajac sinoć je prebačen u bolnicu zbog zadobijenih povreda. Riječ je o ženi policajcu koja je pala sa konja i zadobila povrede. Policija je saopštila da ona nije životno ugrožena.

Ranije tokom sedmice povrijeđeno je još 13 policajaca i uhapšeno više ljudi.

Protesti su planirani i za danas. Dikova je apelovala da demonstranti nađu drugi način da izraze svoje stavove, a koji ne uključuje izlazak na ulice Londona zbog opasnosti od širenja virusa korona.