VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo02/07/2020

DODIK I MITROPOLIT HRIZOSTOM O POVRATKU IMOVINE U SARAJEVU

 

ISTOČNO SARAJEVO, 2. JULA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom o mogućnostima povrata imovine Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u Sarajevu.

 

"Razgovarali smo o modalitetima kako da taj proces ubrzamo i da ga eventualno dovedemo do kraja", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da mitropolit veoma predano radi na pitanjima povrata imovine SPC u federalnom Sarajevu gdje, kako je napomenuo, na tom planu ništa nije učinjeno.

Dodik je naglasio da je u Republici Srpskoj gotovo sva imovina vraćena vjerskim zajednicama i da, u tom pogledu, gotovo da nema nekih problema.

"Ostalo je još nešto da se definiše sa Katoličkom crkvom, ali u svakom slučaju vidljivo je da se u Federaciji BiH to nije pomaklo sa početka", ukazao je on.

Srpski član Predsjedništva BiH je podsjetio da je ogromna imovina SPC oduzeta u Sarajevu, a da nema nikakavih potenciranja ili mogućih vidljivih pokreta od organa vlasti da vrati SPC.