VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona02/07/2020

BOLNICI TRI RESPIRATORA IZ AKCIJE "RESPIRATOR ZA SRPSKU"

 

PRIJEDOR, 2. JULA /SRNA/ - Prijedorskoj bolnici danas su uručena dva respiratora nabavljena u akciji "Respirator za Srpsku", a treći će biti preuzet u ponedjeljak, 6. jula, u sjedištu "Elektroprivrede Republike Srpske" /ERS/ u Trebinju.

 

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Doktor Mladen Stojanović" Mirko Sovilj zahvalio je donatorima u ime ove ustanove, svih zaposlenih i pacijenata i pohvalio izuzetnu aktivnost bijeljinskog Crvenog krsta kojom su daleko prevaziđeni lokalni okviri.

"Za našu ustanovu ovo znači da smo sada sa 12 respiratora i to je apsolutno dovoljno za naše funkcionisanje. Mi ćemo, uz jačanje kadrovskih potencijala, biti u potpunosti spremni za buduće vrijeme i tok pandemijskog ciklusa ovog virusa", rekao je Sovilj novinarima u Prijedoru.

Jedan od organizatora akcije "Respirator za Srpsku" Aleksandar Savić podsjetio je da je akciju pokrenuo Slavenko Ristić sa svoje dvije firme, "TRB Bratunac" i "Elvako" i da je animirao veliki broj privrednika koji su se brzo odazvali i pokazali veliku humanost.

"Uspjeli smo svakoj bolnici obezbijediti po minimum tri respiratora. Danas je u Prijedoru donirano dva, a treći će, prema vlastitoj želji, predati jedan od donatora - ERS. Ovo danas je humanitarni karavan u okviru kojeg smo Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci predali 10 respiratora, a nakon Prijedora idemo u Gradišku", naveo je Savić.

On je rekao da se akcija podjele svih 50 respiratora završava u ponedjeljak, 6. jula, posjetom bolnicama u hercegovačkoj i romanijskoj regiji.