VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona02/07/2020

VUČIĆ: NIKO NEĆE URUŠAVATI SRBIJU U NOVOM PAZARU

 

BEOGRAD, 2. JULA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, povodom situacije u Novom Pazaru koja je eskalirala rastom broja zaraženih virusom korona, da neće dozvoliti nikome, ni spolja, niti iznutra, da urušava Srbiju u tom gradu i na bilo kojem drugom mjestu.

 

On je rekao da ni "beogradske, ni sandžačke dahije" nisu za tri decenije uradile za Novi Pazar ono što je uradila država Srbija u posljednjih šest godina i naglasio da se za 1.344 zdravstvena radnika u Novom Pazaru izdvaja 10 miliona evra godišnje.

"Nije istina da tamo nema dovoljno zdravstvenih radnika. Večeras su tamo 22 lekara iz Kragujevca i Moravičkog okruga. Oni su tamo da bi pomogli i pokazali koliko je Srbija solidarna, a onda mi neko kaže da će ih spasiti dva lekara i četiri tehničara iz BiH", izjavio je Vučić za RTS.

On je najavio da će sutra u Novi Pazar biti upućeno deset respiratora, te da će tamošnja bolnica, koja je renovirana prema najsavremenijim standardima, imati ukupno 23 respiratora i da je to obezbijedila država Srbija koja brine o njima.

"Tajkuni, veliki dobrotvori kažu da su poslali veliku pomoć Novom Pazaru. Poslali su oko 1.000 maski, 1.000 evra i 50 posteljina i kažu, jeste videli kako smo mi veliki dobrotvori? A mi svakog dana šaljemo milion evra, a ovi iz BiH kažu - mi ćemo 50.000 evra da pomognemo. Ajde bre, moram da slušam svakakve uvrede na račun naše zemlje", rekao je predsjednik Vučić.

Kada je riječ o konstituisanju nove Vlade Srbije, Vučić je naveo da će ona biti formirana u ustavnim rokovima.

On je odrično odgovorio na pitanje da li razmišlja o imenu mandatara, naglasivši da je Ana Brnabić bila sjajan premijer.

Kada je riječ o Kosmetu i predstojećim susretima koje će u svjetskim prijestonicama imati u vezi sa tim, Vučić je naglasio da će Srbija učiniti sve da sačuva svoje državne i nacionalne interese.

"I u skladu sa tim mi ćemo se ponašati. Građanima je jasno da mi razgovaramo sa Zapadom, a ne sa Albancima. Borićemo se za svoj narod i svoju zemlju, čuvajući mir, a čineći da nam ekonomija napreduje", rekao je Vučić.

On je ponovio da ne vidi rješenje za Kosmet.

"A to da priznamo nezavisno Kosovo ne dolazi u obzir", poručio je Vučić i naglasio da integracije u EU zbog Kosmeta, ne samo da mogu biti usporene, nego i zaustavljene.