VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika02/07/2020

ĐUKANOVIĆ PREŠAO "CRVENU LINIJU" U PROGONU SPC, ZAPAD TO NEĆE TOLERISATI

 

BEOGRAD, 2. JULA /SRNA/ - Istoričar i spoljnopolitički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prešao sve moguće crvene linije u progonu Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i u totalitarnom ponašanju.

 

"Zapadni centri moći itekako iz interesa tolerišu svojim partnerima razne stvari, ali ovde je Đukanović došao do tačke kada je postalo nemoguće to tolerisati, pogotovo kada je reč o zapadnim političarima konzervativno-hrišćanskih usmerenja. Naprosto, udar i progon hrišćanske pravoslavne crkve i svake druge hrišćanske crkve za njih je nešto što ne može da se toleriše", istakao je Anđelković.

On je naglasio da je Zapad pragmatičan i oni polaze od toga da su Crnu Goru uvukli u NATO i sada im ne treba destabilizacija te zemlje, unutrašnji sukobi i tenzije, a Milo Đukanović generiše atmosferu građanskog rata.

"Otuda Zapad iz svojih interesa ne želi dalje sukobe jer je za NATO i Zapad velika sramota da se u jednoj članici proganja hrišćanska crkva i da to još izazove masovne sukobe i tenzije", rekao je Anđelković za "Sputnjik", dodavši da je progon crkve u Crnoj Gori danas gori nego u doba komunizma.

Anđelković smatra da će Đukanović poslije izvjesnog vremena morati da povuče antidemokratski, totalitarni zakon koji je faktički bio usmjeren ka nacionalizaciji imovine SPC i njenom poništavanju.