VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo03/07/2020

POLICIJA SRPSKE NASTAVIĆE DA POMAŽE GRANIČNOJ POLICIJI BiH

 

BANjALUKA, 3. JULA /SRNA/ - Koordinaciono tijelo za praćenje kretanja ilegalnih migranata zaključilo je danas u Banjaluci da će Policija Republike Srpske, u skladu sa potpisanim sporazumom, nastaviti da pruža pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti istočne granice od ulaska ilegalnih migranata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

 

"Policijski službenici MUP-a preduzimaće sve zakonom propisane mjere i radnje s ciljem zaštite lične i imovinske bezbjednosti građana i očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti uz poštovanje principa humanosti, te uz intenzivno prisustvo i rad na terenu, naročito na mjestima gdje se ilegalni migranti najčešće kreću i okupljaju", rečeno je na sastanku Koordinacionog tijela.

U saopštenju se navodi da će se u narednom periodu intenzivno raditi na suzbijanju, sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela krijumčarenje lica, zajedno sa Tužilaštvom BiH, Graničnom policijom BiH, Agencijom za istrage i zaštitu BiH i Službom za poslove sa strancima.

Na sjednici, kojoj je predsjedavao direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, izvršena je analiza situacije u vezi sa ilegalnim migrantima na području Republike Srpske.